18 Eylül 2010 Cumartesi

Allianoi'dan S.O.S

İzmir Bergama'daki Allianoi bugün, şu an gömülüyor...
 
Günümüze kadar oldukça iyi korunmuş çeşme ve hamamları, cadde ve sokakları benzerine az rastlanır bir termal kent olan Allianoi'un anıtsal kalıntıları baraj suları altında "korunması(!)" amacıyla kum ve betonla örtülüyor. Siz bu satırları okurken bir tarih katlediliyor... Hukuki süreç devam ettiği halde ihaleyi alan firma bir an önce Allianoi'u beton ve kuma gömmenin peşinde.

Allianoi kazı çalışmalarının başkanı Doç.Dr. Ahmet Yaraş, kumla kaplama çalışmasının başlamasıyla ilgili gözyaşları içersinde şunları söyledi: 

“21. yüzyılın tarih ve insanlık katliamı. Tüm aydınlara, sanatçılara selam olsun. Herkesin gözü önünde tarih katliamı yaşanıyor. Demokrasi havarisi geçinen insanlara selam olsun. Göz göre göre bir dram, katliam yaşanıyor insanlar da üç maymunu oynuyor. Alanda 120 işçi çalışıyor. İşçilerle bizi karşı karşıya getirmeye çalışıyorlar. Alana giremiyoruz. Adamları işinden edecekmişiz gibi algılanmasını istiyorlar. İşçinin tarih kıyımından haberi yok, korunacağını söylüyorlar. Bu şekilde korunması mümkün değil. Anlatamıyoruz ve bize düşman gibi, vatan haini gibi bakıyorlar.” (Radikal, 17.09.2010)

Bu barbarlığa karşı olan herkesi Allianoi'a bekliyoruz...

                                                              Fotoğraf: www.allianoi.org
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder